Blog


Increderea in sine

În timp ce scriam acest blog am încercat să îmi aduc aminte care sunt oamenii care m-au influențat cel mai mult în viața. Câteva persoane mi-au venit în minte cu diverse calități precum: vulnerabilitate, curaj, integritate (trăiau ce “predicau”) dar toate, absolut toate, aveau în comun încrederea în sine. Convingerea care venea din trăirea autentică a ceea ce voiau să dea mai departe ca BUN, ca element transformator. Fără încredere poți avea un mesaj bun, însă nu vei fi auzit. Adesea nu ceea ce spui e cel mai important dacă vrei să fii agent al schimbării, ci CUM o spui - din fericire și din păcate deopotrivă. Sunt suficienți oameni cu influență care schimbă generații întregi cu un mesaj greșit. Imaginează-ți autoritatea care vine atunci când calitatea mesajului se intersectează cu calitatea prezentării? Cum capeți, deci, încredere în tine?

Vrei să-ți schimbi viața? Schimbă-ți percepția pe care o ai vis-à-vis de influența pe care o poți exercita pentru a schimba lumea din jurul tău. Nu sucomba așa de ușor limitărilor circumstanțelor existente! Decide în schimb să cauți soluții pentru lucrurile care contează pentru tine.

Prea mulți oameni pe care îi știu (adesea frumoși) se resemnează. Acesta e un punct de tensiune mare pentru mine și primul lucru vis-à-vis de care îmi amintesc că am simțit frustrare încă din copilărie.

Poate m-am născut eu un visător ori poate durerea de a rămâne unde eram era mult mai greu de suportat decât durerea de a schimba ceva - NU ȘTIU - știu însă că am decis încă de mică să nu trăiesc în resemnare. Am decis să învăț să CRED. Și îmi petrec viața învățându-i și pe alții să facă la fel.

“Whether you believe you can do a thing or not, you are right.”  Henry Ford

Eu aleg să cred ORICE mă ajută nu pentru că e ușor, ci pentru că alternativa e chinuitoare. Pentru că sunt iubitoare de Dumnezeu, El e primul care are drept în viața mea de a-mi spune ce și în ce să cred. Dar PARADOXAL, primul lucru pe care a trebuit să-l învăț este că El mă iubește necondiționat, îmi vorbește, iar eu am abilitatea să aud. Nu am NICIO îndoială azi, dar a fost un proces.

Dacă petreci timp cu mine e aproape imposibil să nu fii inspirat că SE POATE. Acest “se poate” îmi guvernează viața. Eu nu iau eșecul în calcul niciodată! Această inspirație nu va dura însă dacă nu înveți tu pentru tine cum să sapi adânc și să găsești în tine această încredere.

Eu trăiesc pentru a schimbă sorții generației viitoare în România. Fac asta crescând lideri acasă (da, da, vorbesc despre copiii mei), investind în oamenii cu care lucrez în business-ul personal și găsind moduri de a-mi amplifica vocea ca să ajung acolo unde este foame pentru acest mesaj. Ascultă-mă bine: cum vor trăi copiii și nepoții tăi e PUTERNIC influențat de ceea ce crezi tu AZI.

O calitate pe care ORICE persoană influentă o are este ÎNCREDEREA ÎN SINE. Dacă tu nu crezi în abilitatea ta de a crea și visa, nimeni nu o va face. Deci alege rogu-te, să crezi, pentru că alternativa e nasoală rău.

CREDINȚA sau viziunea ta te va împinge la ACȚIUNE. Alege să fii “ridicol” și să acționezi acolo unde alții au renunțat de mult.

ACȚIUNEA îți va oferi EXPERIENȚĂ, care îți va spori încrederea în tine. Un om încrezător este un om care creează și visează.

Așadar:
1. Credința te împinge la acțiune.
2. Acțiunea te expune, îți creează experiențe.
3. Experiențele îți dau încredere în tine (să poți reCREA astfel de experiențe). Știi ce experiențe își dorește creierul nostru să reCREEZE? Exact! Pe cele pozitive! Care este credința limitantă care te ține în loc de la a face lucrurile necesare creării momentum-ului?
4. Încrederea în tine îți va SPORI CREDINȚA că viziunea ta poate fi împlinită. Viziunea ta va fi amplificată și vei face loc mai multor oameni în ea. Odată amplificată, vei invita oamenii, resursele și experiențele de care vei avea nevoie pentru a ajunge unde vrei.

Credința/Visarea/Viziunea este o deprindere și tot vorbesc despre asta pentru că este cea mai importantă.

“YOU CANNOT OUTDISCIPLINE A BAD VISION.” Mai multă disciplină nu te va ajuta atunci când viziunea e greșită sau mică/insuficientă.

Când și la ce visezi tu vis-à-vis de viața ta? Care este sentimentul pe care-l ai când reușești? Când îți închipui cum arată viața ta când ai succes, ce simți? Obișnuiește-te cu acel sentiment și fă-l parte intimă din ființa ta încât vei face orice să ajungi acolo. E ca la îndrăgosteală! :)

E ok dacă nu ai o viziune proprie sau credință în propriile forțe. O poți împrumuta de la cineva în care ai încredere. DAR asigură-te că te va împinge la ACȚIUNE. Nimeni nu poate face asta pentru tine. “Dreams only work if you do.” (Vei face visele realitate dacă “faci”.)

Vă las cu un citat al prietenei mele Niculina Gheorghiță, psiholog clinician implicat în a aduce vindecare multor vieți:
“Gândul este exteriorizat cu ajutorul cuvintelor. Cuvintele, odată ce le auzi cu mintea ta, începi să le transformi în convingeri. Maestrul Ramtha spunea că, de fiecare dată când te auzi, înţelegi şi pricepi mai bine ceea ce auzi cu urechea ta, spus de tine, atunci apare și mai ușor fenomenul de conştientizare sau de iluminare. Convingerile te duc spre acţiuni. Atunci când ești convins de ceva ai încredere să faci acel ceva şi astfel acţionezi. Mai departe acţiunea duce la crearea realităţii, a destinului, a viitorului. Credinţa ta te determină să acţionezi, iar mintea ta rulează gândurile specifice credinţei pe care o ai. Astfel ajungi să trăieşti într-un flux de conştienţă ales de tine, cu o anumită frecvenţă sau vibraţie, corespunzător cuvintelor pe care le foloseşti. Cuvintele sau scrisul sunt ca o pecete pe care o înscrii în Univers spre a se împlini.”