BlogCum îți cureți fața acasă?

Dacă ești ca și mine probabil ai rărit mult vizitele la salonul de cosmetică în ultimul an. Cine vrea să meargă DOAR pentru operațiunea în sine? Totul era o experiență: apa cu castraveți, discuțiile, râsetele etc. Acum chipul de deasupra mea are și mască și scut (așa se numește oare?) și toate discuțiile sunt în jurul a CeVa ce pur și simplu nu mă interesează.

Așa că a trebuit să învăț să mă îngrijesc acasă. Sunt extrem de mulțumitoare că pot să am toate produsele de care am nevoie într-un singur loc, în magazinul meu doTERRA.

Ca cineva care s-a luptat toată viața cu acneea, pun mare preț pe produsele de calitate și curate. Acest blog nu este despre acnee (poate voi scrie altul în curând pe această temă), ci despre rutina zilnică de curățare a tenului.

Fac asta de două ori pe zi, dimineața și seara.

 1. Curăță!
  Eu folosesc atât gama Verage cât și Essential Skin Care Collection. Deși ambele sunt minunate, mi se pare ca cea de-a doua mi se potrivește mai bine. Dimineața îmi este de ajuns să-mi curăț fața o singură dată, cu apă călduță și soluția de curățare (Facial Cleanser), apoi șterg bine cu un prosop curat. Îmi plac mult lavetele pentru față de la Norwex dar orice prosop care absoarbe bine funcționează. Seara, dacă am purtat makeup pe ochi, îl îndepărtez cu ulei de cocos fracționat sau serul Yarrow Pom. Pur și simplu masez ochii ușor, după care continui curățând fața. Dacă am fost în oraș și m-am expus la smog, repet operațiunea de curățare a feței. Exact, curăț de două ori.

 2. Acest al doilea pas îl fac din când în când, poate săptămânal, dar merită menționat.
  Fac o baie de aburi în care adaug și uleiuri esențiale (preferatele mele sunt Tea Tree, Geranium, Cedarwood, Lavender, Frankincense, în diferite combinații). După caz, poți folosi o pensetă de extragere a comedoanelor pentru a-ți curăța porii.

 3. Exfoliază!
  Zilnic folosesc Invigorating Scrub de la doTERRA iar o dată pe săptămână apelez la sistemul Reveal de exfoliere în doi pași. Fac asta la duș, deci păstrez acest kit acolo. Îmi place să fac asta cu degetele de obicei dar am și o periuță de silicon pe care o folosesc destul de des. Exfoliez câteva minute (atât fața cât și gâtul), apoi clătesc cu un prosop înmuiat în apă călduță. Dacă nu ai aceste produse îți poți face tu un scrub acasă, amestecând o linguriță de zahăr brun fin și una de miere raw. Masează fața cu blândețe și curăță cu un prosop uscat.

 4. Masca de față Mud Mask de la doTERRA o folosesc o dată pe săptămână.
  Îmi place că îmi curăță în profunzime porii și îmi lasă pielea catifelată. Când nu o aveam pe aceasta făceam eu una simplă cu argilă, oțet de mere și uleiuri esențiale (argilă și oțet după ochi și cam 4-8 picături din uleiurile menționate la pasul 1). Amestecă bine ingredientele, aplică pe față și pe gât și lasă să acționeze cât îți este bine dar neapărat până se usucă și începe să aibă acel efect astringent.

 5. Tonifică!
  Eu folosesc tonerul doTERRA (Verage
  și Skin Care Collection, după cum simt) însă o soluție ieftină și bună este apa de hamamelis cu 1-2 picături de Tea Tree (pentru ten seboreic) sau Tămâie (pentru ten îmbătrânit) dimineața și 1-2 picături de Lemon seara.

 6. Hidratează!
  Din nou, folosesc pe rând toate produsele de înfrumusețare de la doTERRA dar preferatele mele pentru hidratarea zilnică sunt crema de ochi (Anti-Aging Eye Cream), gelul pentru strălucire (Brightening gel) și crema hidratantă de față (Hydrating Cream). Loțiunile hidratante nu mă ajută la fel de mult. Va trebui să experimentezi și să îți găsești ceva ce ți se potrivește. Înainte de-a aplica crema hidratantă folosesc Imortelle/Salubelle pe toată fața, cu atenție ca să nu-mi intre-n ochi. După hidratare aștept puțin înainte de a pune orice fel de makeup, deși și acesta e natural la mine. Apropos de hidratare, sigur nu mai e nevoie să-ți spun cât de important e ca aceasta să vină din interior.

Dacă nu ai ascultat podcastul despre hidratare, îl găsești aici: https://carmenbusch.com/blog-139-podcast-ep-38

Și buzele trebuie hidratate, nu doar tenul. Pentru mine untul de shea este excepțional pentru asta, dar la fel este și irul de buze de la doTERRA.

Deloc de neglijat pentru sănătatea feței sunt kitul de nutrienți LLV (Lifelong Vitality Pack), enzimele alimentare Terrazyme și capsulele Yarrow Pom.

Dacă ai un ten cu probleme e important să ții cont de următoarele aspecte: alimentație (ia în considerare suplimentele recomandate), hidratare și curățare. Fă pașii de mai sus cu consecvență și învață să alternezi uleiurile esențiale în funcție de probleme:

 • Ten acneic sau cu alte probleme: Tea Tree (antibacterian), Rose (antibacterian), Cedarwood (calmant), Lemon (astringent, tonic și detoxifiant - doar seara), Geranium (cicatrici), Frankincense (cicatrici, pete, inflamații), Roman Chamomile (calmant), Lavender (calmant), Mud Mask (tratamentul petelor), Clary Calm (acnee hormonală)
 • Ten îmbătrânit: Frankincense, Salubelle, Helichrysum, Rose
 • Melasma: Black Spruce, Frankincense, Salubelle
 • Cearcăne: Juniper Berry, Yarrow Pom, Cypress, Myrrh

Mai jos îți las și alte câteva “secrete de înfrumusețare” cu produsele doTERRA.

1Buze mai plineClary Sage
2Ochi mai strălucitoriPeppermint (sub ochi, pe sprâncene)
3Obraji roșiiGinger
4Revigorarea pieliiClove
5Balsam de buze și cuticule sănătoaseCorrect X
6Păr strălucitorCardamom - adăugat în șampon sau balsam
7Stimularea producției de colagen și catifelarea (întindere) pieliiCopaiba - 1 picătură în tonerul de dimineață
8Ten catifelatBlue Tansy - 1 picătură într-una din loțiunile hidratante folosite seara
9Gene lungi și sănătoaseLavender și Rosemary - câte 1 picătură în rimel
10Cuticule și unghii rezistenteSerul “Root to Tip”
11În loc de gel de dușȘamponul Salon Essentials
12În loc de cremă de rasBalsamul Salon Essentials
13Deodorant naturalCoriander, Tea Tree, Salubelle
14Detox axilăMud Mask - timp de 15 min (reduce transpirația urât mirositoare)
15Iritații ale pieliiSerul de față (Tightening Serum)
16Demachiant pentru ochiRose hand lotion
17Loțiune tonicăNeroli touch împreună cu Rose
18Periajul uscat (dry brushing)Slim and Sassy, Grapefruit
19Cicatrici și vergeturi la gravideSalubelle
20Scrub exfoliantSare Epsom sau de Himalaya cu ulei de cocos și Geranium plus Tea Tree

Așadar avem multe opțiuni printre produsele curate de la doTERRA. Oare tu ai ceva secrete sau experiențe de împărtășit? Eu sunt pusă mereu pe învățat.

PS: pentru produse cosmetice curate și de calitate, recomand din suflet Mineralogie (eu folosesc totul de la ei) și din fericire trimit și în Europa, din Olanda: https://www.minkbc.nl/en/makeup/

Iubește-ți pielea în care locuiești,

Carmen